Pillitön tulevaisuus

Written by
Henu Lahti

Pillitön tulevaisuus

Written by
Henu Lahti

Pillitön tulevaisuus

Written by
Henu Lahti

Pillin tarina.

Pilliparka. Se on koko elämänsä pillitehtaasta asti odottanut hetkeä jolloin sitä joku, edes hetken, imisi. Lähdettyään tehtaalta se on pakattu lähes epäpillimäisiin oloihin muovipussiin, tiukasti kylki toistaan vasten. Se on lentänyt halki maailman kylmässä ja pimeässä ruumassa. Kun se vihdoin vapautetaan tuhannen kilometrin jälkeen löysästi nautiskelemaan olostaan baaritiskille, se vain odottaa yhtä asiaa; ”kohta, aivan kohta pääsen uiskentelemaan jumalteni nektariinissa ja joku imee minua”. 

Asiakas tulee tiskille, tilaa juoman ja vastaanottaa tämän onnellisuudesta liikuttuneen pillin juomassaan. Pöydässä hän uittelee pilliä parilla pilkkiliikkellä ja nostaa sen pois ennen huikkaansa.

Nyt pilli makaa kosteana pöydällä ja sen koko maailma on murtunut. Pisaraakaan ei imetty sen läpi. 

Siitä baarin pöydältä pillin elämäriepu jatkuu mustassa jätesäkissä kaatopaikalle, jossa se odottelee hidasta tuhoaan, maatumista 250 vuoden ajan, ajatellen; ”Olisipa joku joskus, edes vähän, imenyt minua”.

Raakana lukuna voin kertoa että Yhdysvalloissa yksin käytetään 500 miljoonaa pilliä päivässä. Tuo luku saa suurimman osan vetämään gin toniccinsa pilin väärään kurkkuun.

Vuosittainen määrä on 82,5 biljoonaa pilliä, Yhdysvalloissa yksinään.

Ja kun kysyy kuinka moni meistä tuntee ihmisiä jotka juovat kotosalla edes jotain pillillä, käsiä nousee ilmaan todella rajallisesti. Vahvasti mututuntumalla arvailen että prosenteissa pillillä kotona juomia juovia on noin 0,5% luokkaa väestöstä. 

Silti baareissa juomat tarjoillaan yleisesti pillillä.

Sitten kun ottaa huomioon että makukokemus koostuu 90 prosenttisesti hajuaistista kuulostaa juomien maistelu pillillä erittäin pöljältä.

Silti baareissa tarkoin mietityt makuyhdistelmät tarjoillaan yleisesti pillillä ja suurin osa makumaailmaa jää kokematta.

On sanomattakin selvää että tälläinen muovipillien röyhkeä väärinkäyttö määrä rankaisee äiti maata vahvasti. Ja kaikki tämä sen takia että ihmisillä on pinttynyt ja pölyttynyt kuva siitä että baarissa juomat juodaan pillillä.

Oma ehdotukseni baareille on seuraavanlainen: Ei enää yhtään pillejä automaattisesti juomaan. 

Ei pillejä edes tiskillä tuopissa. Ongelma on juuri tuo ajatus että juomassa on oltava pilli. Näin asiakas sen enempää ajattelematta ottaa pillin omppusidukkaansa. Toki asiakaspalvelu edellä pitää mennä, joten pillejä on oltava tarjolla. Antaa asiakkaan pyytää pilliä, jos sen kokee tarvitsevansa. Näin edes jonkinlainen ajatus pillinparan elämälle on annettu.