Bar Convent Berlin 2018

Written by
Juho Pajunen

Bar Convent Berlin 2018

Written by
Juho Pajunen

Bar Convent Berlin 2018

Written by
Juho Pajunen


Bar Convent Berlin 2018

Viisitoistatuhatta alkoholialan ammattilaista ympäri maapallon kokoontui jo 11. kerran maailman isoimpaan cocktailalan ammattilaistapahtumaan Berliiniin. Useamman kerran BCB:ssä käyneenä osasin odottaa messuilta toinen toistaan upeampia ja luovempia pisteitä, kymmenittäin kiinnostavia luentoaiheita sekä loistavia iltabileitä.

Itse messut tuntuivat jälleen kerran kasvaneen niin pisteiden määrän osalta, kuin ajallisestikin. BCB oli tänä vuonna kolmepäiväinen, aiemmin tyypillisten kaksipäiväisten messujen sijaan. Tavalliselle kävijälle messujärjestelyt näyttivät erittäin onnistuneilta. Näytteilleasettajia kuitenkin ihmetytti hieman se, että vaikka liput oli myyty loppuun jo yli kuukausi ennen tapahtumaa, messuilla tuntui olevan kohtalaisen väljää - kävijöitä ei riittänyt ihan kaikkiin halleihin ja osa pienemmistä messupisteistä tuntui ajoittain seisovan tyhjillään. Kävijälle mukavaa, mutta näytteilleasettajalle yllättävä pettymys.

Messujen ohella oli lukuisia eri brändien järjestämiä upeita iltatapahtumia. Niissä käyneenä jäi mieleen se, että monet olivat huolimattomasti järjestetty. Milloin puuttui menut, milloin tiskin takana oli nostamassa juomia vain yksi baarimestari ja juomien saamisessa kesti tolkuttoman kauan. Joissain tapahtumissa näytti siltä, että juhlat ovat vain kavereille. Jos et ole baarimikolle tuttu, sinut ohitetaan vasemmalta ja oikealta. Ei anna hyvää kuvaa brändistä, tuotteesta, eikä baarista.


Lisäksi eräs maailman huippubaari ilmoitti, että he eivät ole auki kuin kavereille ja kanta-asiakkaille. En ymmärrä logiikkaa, kun kaupunkiin tulee 15 000 alan ammattilaista, joihin todennäköisesti lukeutuu suurin osa maailman cocktailvaikuttajista, kisojen tuomareista ja muutenkin juuri cocktailista kiinnostuneita kuluttajia, niin vedät oven nokan edestä kiinni? Eikö tuossa olisi paras mahdollinen tilaisuus näyttää omaa ammattitaitoa, ja mihin omasta paikasta on? Toivon, että heillä on joku järkevä ajatus tuon takana. Muutenkin monissa paikoissa vaikutti, että ei oltu oikein varauduttu mahdolliseen ruuhkaan ja palvelu oli vähintäänkin kangertelevaa.

Vastapainoksi ehkä hiukan negatiivissävytteiseen tekstiin on todettava, että onneksi Berliinistä löytyi myös lukuisia hyviä cocktailbaareja ja ruokaravintoloita, joissa homma toimi ja juomat ja ruuat maittoivat.

Kaikille, jotka eivät ole BCB:ssä käyneet, suosittelen ehdottomasti sinne menemistä. Messut ovat upeasti järjestetty, ruokapuolta ei ole unohdettu, vettä on tarjolla koko ajan ja kävijän silmissä homma toimii. Lisäksi BCB on mitä paras tilaisuus käydä hyviä keskusteluja kaikkeen alaan liittyvästä, joko uusien tuttujen tai vanhojen ystävien kanssa. Kontaktien luomista siellä ei voi välttää. Lisäksi etsivä varmasti löytää uusia mielenkiintoisia tuotteita. Ja hauskaa siellä on aina.

JBajula