Athens Bar Show 2018

Written by
Juho Pajunen

Athens Bar Show 2018

Written by
Juho Pajunen

Athens Bar Show 2018

Written by
Juho Pajunen

Athens Bar Show 6. – 7.11.2018

Jatkoin messujen kiertelyä tällä kertaa Ateenaan. Alan ulkomaisista isoista messuista olen tänä vuonna päässyt käymään Pariisissa, Berliinissä ja nyt Ateenassa. Odotuksia Ateenan suhteen ei oikeastaan ollut. Muistan hämärästi muutaman vuoden takaisen promovideon messuista, joka herätti ensimmäisen kerran huomion Ateenaa kohtaan. Lisäksi tutut maailmalla ovat kehuneet messuja, mutta siinä se.

Ensimmäinen positiivinen yllätys oli, kun päivää ennen saavuin Ateenaan, että siellä oli edelleen yli 20 astetta lämmintä ja aurinko helli. Tekee ihan hyvää pohjolan syksyn keskellä. Maanantai-iltana oli hyvin aikaa mennä tutustumaan sekä paikallisiin World 50 Best Bars-listoilla oleviin Clumsiesiin ja Baba Au Rumiin että lähes tuntemattomaan kaupunkiin muutenkin. Kaupungin monituhatvuotinen historia huokuu kaduilla.

Tiistaina oli aika mennä messuille. Lämpötila oli edelleen yli 20 astetta ja jos olisi ollut shortsit mukana, niin olisin ehdottomasti laittanut jalkaan. Itse messualue oli keskustasta kävelyetäisyydellä.

Messut olivat puoliksi ulkona ja puoliksi sisällä, alue muistutti Helsingin Suvilahden ja Teurastamon aluetta.

Meininki alueella oli upea, musiikki pauhasi, tuhansia alan ammattilaisia, aurinkoa, hyviä juomia ja hyvä jengi ympärillä. Messuilta ei paljon muuta voi vaatia. Isot brändit olivat panostaneet kunnolla. Ei ehkä ihan yhtä suurilla budjeteilla kuin BCB:ssä, mutta huomattavasti kuitenkin. Jotain messujen koosta ja alueen sokkeloisuudesta kertoo se, että löysimme uuden tilan vielä 3 tunnin kiertelemisen jälkeenkin.

Tunnelman ja ympäristön lisäksi messuilla oli hurja määrä puhujia. Ensimmäiset luennot alkoivat päivisin 11.30 ja viimeiset loppuivat 19.30. Luentojen aiheet vaihtelivat: master classeja, sosiaalista mediaa, kestävää kehitystä, bisnesoppeja, hyvinvointia, trendejä, tulevaisuuden näkymiä ja ihan mitä vaan alan sisältä ja vähän ulkopuoleltakin. Oikeastaan tuntui, että oli aika paljon samoja aiheita ja puhujia kuin Berliinissäkin. Suurin osa luennoista oli englanniksi ja ne, jotka olivat kreikaksi, oli käännetty englanniksi.

Päällimmäiseksi messuista jäi todella positiivinen fiilis mieleen ja ouzon maku suuhun. Voin lämpimästi suositella jokaiselle Berliinissä olleelle ensi vuoden vaihtoehdoksi Ateenaa. Aina parempi jos pääsee molempiin. Berliinissä on varmasti enemmän tuntemattomia tuotteita esillä, mutta ei kaikkia uusia tuttavuuksia Ateenassakaan ehdi maistamaan.

JBajula