Trillby & Chadwick

Chadwickin päiväkirja -Greenwich, 24. marraskuuta 1896

Krikettiklubilta sain selville, missä neiti Harcourt piti majaansa.  Ainut asia mitä pystyin ajattelemaan tällä hetkellä oli, että minun on pakko päästä katsomaan olisiko siellä joku paikalla. Lopulta kun saavuin Greenwichiin,  olin kuin ällikällä lyöty. Hänen ovensa oli sepposen selällään avoinna. 

Astuin sisään vain samalla miettien, että hänen on pakko olla paikalla. Seurasin kevyen punertavia verhoja, levällään olevia asiakirjoja, sekä kynttilöitä kohti asunnon toisessa päässä olevaa kylpyhuonetta. 

Ilmassa tuoksui miellyttävä Jasminin aromi. Keskellä kylpyhuonetta seisoi kylpyamme täynnä vettä. Tilanteesta hämmentyneenä ja päästä hieman pyörälläni laskin käteni veteen, joka oli vielä lämmintä. Samalla kurottaessani huomasin ammeen takana pienellä marmoripöydällä muistion. Yllätyksekseni etusivulle oli kirjoitettu näyttävästi kirjaimet T & C, mutta jatkoa tutkiessani muut sivut vaikuttivat vain matemaattisen näköiseltä kaavalta. Otin muistion mukaani ja päätin palata minun ja Trillbyn toimistolle toivoen, että edes hän pystyisi saamaan tähän asiaan jotakin järkeä.